Onze aanpak

Greenwing is onafhankelijk en investeert uitsluitend met eigen kapitaal van partners. Dat maakt dat Greenwing kan investeren zonder exit-dwang binnen een vast gedefinieerd tijdsbestek.

Naast een breed (internationaal) netwerk die wij kunnen inzetten, hebben wij zelf veel ervaring met diverse bedrijven in diverse sectoren en in verschillende levensfases. Afhankelijk van de behoefte van het management van de ondernemingen, kunnen wij dus veel meer toevoegen dan alleen kapitaal.  

Contact met Greenwing verloopt hoofdzakelijk via de partners zelf. Hoewel wij gelukkig wel ondersteuning hebben, werken wij niet met investment directors (of werknemers met vergelijkbare functietitels) als aanspreekpunt voor het management/ondernemers.

Hoewel wij geïnteresseerd zijn in een breed scala aan bedrijven, sectoren, levensfases van bedrijven en financiering van strategische events, hanteren wij enkele investeringscriteria.

Investeringscriteria:
• MKB bedrijven met een hoofdkantoor in Nederland
• Bedrijven in diverse sectoren, met uitzondering van horeca
• De meeste van de bedrijven binnen de Greenwing groep hebben een omzetniveau tussen de EUR 0,5mio en de 5mio   
• Minderheids- en meerderheidsbelangen
• Geen startups
• Situaties waar wij graag bij betrokken worden en investeren zijn: versnellen van groei (groei kapitaal), transformatie naar online (veel e-commerce expertise aanwezig), management buy-outs en in sommige gevallen management buy-ins, buy- and build (veel M&A ervaring aanwezig)  
• Wij zijn tevens erg geïnteresseerd in turnarounds / distressed situaties. Greenwing heeft een bewezen en sterk trackrecord op dit gebied.

Graag komen wij met u in contact indien u meer informatie wenst, dan wel eens vrijblijvend van gedachte wilt wisselen over wat wij als investeerders voor u en uw onderneming zouden kunnen betekenen.