Greenwing Capital is een investeringsmaatschappij voor en door ondernemers. Greenwing wordt geleid door drie ervaren partners: Denise Tolsma, Patrick Booij en Folkert Tolsma. De partners hebben zelf ruime ervaring met het opzetten, operationeel managen en internationale expansie van ondernemingen, gecombineerd met o.a. diepgaande financiële expertise.

Greenwing opereert volledig onafhankelijk en investeert uitsluitend met eigen kapitaal van partners, eventueel aangevuld met (bancaire) financiering. Dat maakt dat Greenwing kan investeren zonder exit-dwang binnen een vast gedefinieerd tijdsbestek.

De Greenwing groep bestaat thans nog uit 7 zelfstandig opererende portfoliobedrijven (minderheids- en meerderheidsbelangen).

Alles wat wij doen, doen we vanuit slechts één doel: het management van de ondernemingen waar Greenwing in participeert maximaal in staat te stellen waarde te creëren met de respectievelijke ondernemingen. Hoe we dat doen, leest u bij Onze aanpak.

Wij stellen ons graag persoonlijk voor:

Folkert Tolsma (1961)
– Al meer dan 30 jaar ondernemer
– Onder andere mede-oprichter van de Almex Metaalgroep
– Al 15 jaar investeerder in diverse bedrijven in o.a. de navolgende sectoren: industrie, bouw, fashion, transport
– Opleidingen: HTS Amsterdam, Mechanical Engineering
– Gehuwd, 2 volwassen kinderen
– Hobby’s: auto’s, skiën, ondernemen

Patrick Booij (1973)
– Oprichter van KAVERE Corporate Finance en KAVERE Kapitaal (www.kavere.nl), een adviesgroep gericht op fusie- en overnames en (her)financieringen van bedrijven in voornamelijk het mid- en large corporate segment
– Daarnaast diverse Raden van Advies functies
– Voorheen werkzaam als onder meer investment banker bij ABN AMRO Corporate Finance, Fortis en ING Bank
– Opleidingen: London Business school, Erasmus Universiteit (Msc, Bedrijfskunde), Tias Business school
– Geregistreerd partner, 2 kinderen en pleegouder
– Hobby’s: hockey (speler, coach), skiën, hardlopen, fietsen

Denise Tolsma (1991)
– Sinds mei 2019 werkzaam bij Greenwing. Hierin een bijdragen geleverd aan het herstructureren van bedrijfsprocessen van dochterondernemingen.
– Daarvoor als consultant werkzaam geweest bij Slimstock, waarbij veel ervaring is opgedaan met het implementeren van de software Slim4 in verschillende branches. Hierbij lag de focus op het optimaliseren van de voorraad van klanten met behulp van masterdata, assortimenten, leverancier en strategische voorraad analyses.
– Opleiding: Vrije Universiteit Amsterdam (Msc, Bedrijfskunde) met specialisatie Transportation & Supply Chain Management.
– Relatie
– Hobby’s: reizen, vrienden, bakken, varen, skiën

Bedrijven binnen de Greenwing groep

Gespecialiseerd in staaltechnische renovatie van woningen, bedrijfspanden, monumenten en publiek toegankelijke gebouwen.

Bluewing is gespecialiseerd in productie, assemblage en packaging van delen of systemen van roestvast staal, staal of bijzondere materialen. Deze worden vooral toegepast in de gas- en olie industrie en de chemie

Maron Projects is gespecialiseerd in productie, assemblage en packaging van delen of systemen van roestvast staal, staal of bijzondere materialen. Deze worden vooral toegepast in de gas- en olie industrie en de chemie

Van klein onderhoud tot grote renovatie projecten van monumentale panden, openbare gebouwen of woningen.

De activiteiten bestaan uit de productie en montage van glas-, baluster- en wandrailingsystemen voor de utiliteitsbouw en woningbouw.

Productie, montage en conservering van stalen onderdelen voor industriedoeleinden, machinebouw, utiliteitsbouw en woningbouw

Reeds 30 jaar ervaring in bedrijfsautoverhuur: vrachtwagens, trekkers, bestelauto’s, bestelbusjes, pick-up kiepwagens.